هنوز چگونگی شروع ام اس دقیقا مشخص نشده است ولی امروزه دریافتهاند که مثلا شیوع این بیماری در مناطق مختلف دنیا با هم متفاوت است. ام اس در مناطق دور از استوا شایع تر است، در کشور هایی همچون مالزی و اکوادور، ام اس قریباً ناشناخته است؛ ولی در انگلستان، آمریکای شمالی، کانادا و اسکاندیناوی به نسبت شایع تر است و همچنین در افرادی که پوست، مو و چشم روشن دارند شیوع آن بیشتر دیده میشود ولی در سیاه پوستان و ژاپنیها کمیاب است. دلیل این امر مشخص نیست، ولی امکان دارد که یک عامل محیطی که شاید باکتری یا ویروس باشد، در این زمینه نقشی بازی کند. همچنین ام اس در خانمها بیشتر از آقایان دیده میشود و شروع آن معمولا در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی است.
برخی تحقیقات نیز نشان داده که ویتامینD، که عموما از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید حاصل می شود، می تواند یکی از عوامل باشد. سطح پایین ویتامین D با تعداد بیشتری از افرادی که به عوارض مختلف، از جمله ام اس دچار می شوند ارتباط داده شده است. ویتامین D می تواند یکی از عوامل متعدد موجود باشد و تحقیقات در این زمینه ها ادامه داد.
در مورد اثر مهاجرت به ابتلاء به ام اس دیده شده در افرادی که قبل از ۱۵ سالگی به سرزمین دیگری مهاجرت کردهاند میزان شیوع بیماری مانند میزان شیوع آن در مردم سرزمین جدید است. این بیماری بیشتر در کسانی بروز میکند که شخصیت خاصی دارند چنین افرادی معمولا مسئولیت پذیر ولی حساس هستندکه هنگام بروز ناملایمات خیلی خودخوری میکنند.